10 груд. 2009 р.

12 грудня — День спілкування та вражень

Представництво благодійної організації «Кожній дитині» в Україні запрошує усіх небайдужих та активних людей долучитися до проведення Дня спілкування та вражень (Connect2Mentoring Day).

День спілкування та вражень – це день спілкування, пізнання та нових друзів для дітей-випускників інтернатних закладів з міста Тараща та міста Переяслав-Хмельницький. Це подяка та визнання праці наставників, які на волонтерських засадах працювали з дітьми у рамках проекту «Створення служби соціалізації випускників інтернатних закладів», що впроваджується за підтримки благодійної організації «Кожній дитині», Британського посольства та Kyiv Lions Club.

У кожного з нас є друзі, з якими ми можемо поділитися радістю та проблемами, з якими ми можемо попити кави, сходити на футбол чи концерт, посперечатися про останні події в країні, зрештою – просто помріяти. Наставники – це такі ж друзі для дітей, які змушені проводити своє дитинство в інтернатних закладах.

Навіщо такий день?
День спілкування та вражень проводиться з метою підвищення соціальних навичок дітей-вихованців інтернатних закладів в новому для них середовищі, а також просто як незабутній вихідний день для дітей-випускників інтернатних закладів та їхніх наставників. Разом з волонтерами усі діти та їхні наставники візьмуть участь у різноманітних пізнавальних та розважальних заходах.

Хто братиме участь?
· 20 дітей-випускників інтернатних закладів (вік 14-16 років) з м. Тараща та м.Переяслав-Хмельницький Київської області, які беруть участь у проекті;
· 15 наставників, які працюють чи працювали з цими дітьми;
· 5 спеціалістів – соціальні працівники Служби соціалізації та працівники інтернатних закладів;
· Залучені волонтери з партнерських організацій, донорів та «Кожній дитині».

Коли?
12 грудня 2009 року (субота) з 10.00 до 17.00 год.

Що будуть робити волонтери?
Волонтери будуть супроводжувати дитину-випускника інтернатного закладу та його/її наставника, спілкуватися з ними та просто цікаво проводити час. За бажанням дітей кожна пара відвідає пізнавальний захід вранці – виставу в театрі чи дельфінарії, кіно, виставку (напр., в музеї Води чи PinchukArtCenter), разом пообідає, де матиме змогу обмінятися враженнями від побаченого. Після обіду волонтери разом з дітьми та менторами запрошуються в один з розважальних центрів Києва для проведення часу
разом з іншими учасниками – гри в боулінг, катання на ковзанах чи роликах. Під кінець дня усі знову зберуться разом для обміну враженнями.

Зацікавилися?
Надсилайте заповнену анкету на vd@everychild.org.ua або os@everychild.org.ua
Телефонуйте (044) 457 2910. 


Контактні особи – Василина Дибайло (випускниця НаУКМА 2002 року), Оксана Швед.